Vítejte na stránkách klubu Moravian Dragons!

Moravian Dragons je skupina asi padesáti  nadšenců v různých věkových kategoriích, kteří se už od roku 2004 úspěšně baví pádlováním na dračí lodi. Jsme pyšní na to, že pro Vás každoročně můžeme zorganizovat jednu z největších a nejúspěšnějších sportovních akcí regionu  - “Přerovský Festival Dračích Lodí”. Sportovně - společenský víkend určený čistě pro širokou veřejnost.

Na Mistrovství Evropy opět zlatí

O našem klubu dračích lodí sice nebývá zejména v domácích končinách slyšet tak často jako v nedávné minulosti, stále však obzvlášť na mezinárodním poli vystrkujeme růžky. O svém umu jsme opětovně přesvědčili soupeře i sebe sama na Mistrovství Evropy klubů, které se ve dnech 25. - 28. července 2019 uskutečnilo na samém jihu Španělska ve sluncem rozpáleném městě Seville na závodišti na slepém ramenu řeky Guadalquivir.

Náš zkušený a sehraný tým okysličily dvě mladé kajakářky a doplnili tři odrostlejší mladíci od divoké vody. Nesmíme zapomenout ani na benjamínka naší výpravy - zbrusu novou bubenici, která nám doslova za minutu dvanáct vytrhla trn z paty. Snad i právě proto jsme dokázali v tradičně nejvíce obsazené kategorii smíšených posádek velkých lodí (pro dvacet pádlujících) bez věkového omezení zvítězit na trati 2000 metrů, při které závodníci startují postupně v časových rozestupech a obkrouží 2 kola se třemi obrátkami. Ke zlatému úspěchu přispěl mimo srdnatý výkon na pádlech také brilantní předjížděcí manévr kormidelnice, která nás bez mrknutí oka dokázala v jediné obrátce posunout dokonce přes dvojici italských týmů, které odstartovaly před námi.

Stupně vítězů jsme si užili i mezi muži na malých lodích (pro deset pádlujících) v kategorii nad 40 let. Na vzdálenostech 200, 500 a 2000 metrů jsme shodně vybojovali stříbrné medaile. Obzvlášť na nejkratší trati ovšem zlato neviselo nikterak vysoko a vítěze jsme notně potrápili.

Ač naše ambice před šampionátem směřovaly k zisku cenných kovů, přímo po titulu evropských klubových šampiónů, navíc ve smíšené posádce, jsme nepošilhávali. Nečekaný triumf proto přinesl o to spontánnější radost a oslavy.

Další informace