Vítejte na stránkách klubu Moravian Dragons!

Moravian Dragons je skupina asi padesáti  nadšenců v různých věkových kategoriích, kteří se už od roku 2004 úspěšně baví pádlováním na dračí lodi. Jsme pyšní na to, že pro Vás každoročně můžeme zorganizovat jednu z největších a nejúspěšnějších sportovních akcí regionu  - “Přerovský Festival Dračích Lodí”. Sportovně - společenský víkend určený čistě pro širokou veřejnost.

 

Moravian Dragons bojovali v Třeboni

 

Přerovský klub dračích lodí Moravian Dragons pokračuje v přebudovávání svého týmu a o víkendu 8. a 9. června 2013 si mohl v dalším závodě Českého poháru vyzkoušet svou aktuální výkonnost. V Třeboni jako zázrakem ušetřené ničivých povodní se v krásném slunečném počasí na Opatovickém rybníku Přerováci se svou smíšenou sestavou představili ve stejném složení jak v mixech, tak z tréninkových důvodů v kategorii open, které se přitom věnují převážně lodě složené pouze z mužů.

 

Svou účast pak Moravian Dragons zaměřili především na dosažení co nejlepšího výsledku ve své doposud královské disciplíně, vytrvalosti na dva kilometry právě v mixech. Přestože po výborně takticky zvládnuté jízdě skončili těsně pod stupni vítězů, lze čtvrté místo považovat vzhledem k nezkušenosti téměř poloviny členské základny za výrazný úspěch a příslib před srpnovým Mistrovstvím Evropy klubových posádek v Hamburku.

 

Po medaili přitom sahali i na trati 500 metrů ve finále mezi posádkami kategorie open, kam se překvapivě také probojovali. Nyní tréninkovou dřinu sice přeruší povinnosti při pořádání 9. ročníku Přerovského festivalu dračích lodí na Laguně, přesto se zraky borců a sličných dračic z Moravian Dragons upínají k poslednímu červnovému víkendu a dalšímu pokračování Českého poháru v Týně nad Vltavou.

 

Další informace