Vítejte na stránkách klubu Moravian Dragons!

Moravian Dragons je skupina asi padesáti  nadšenců v různých věkových kategoriích, kteří se už od roku 2004 úspěšně baví pádlováním na dračí lodi. Jsme pyšní na to, že pro Vás každoročně můžeme zorganizovat jednu z největších a nejúspěšnějších sportovních akcí regionu  - “Přerovský Festival Dračích Lodí”. Sportovně - společenský víkend určený čistě pro širokou veřejnost.

 

Moravian Dragons úspěšní na Vltavě v Týně

 

Poslední červnový víkend se nesl nejen ve znamení začínajících prázdnin, ale také pokračování Českého poháru dračích lodí, které hostilo malebné městečko Týn nad Vltavou. Moravian Dragons samozřejmě nemohli chybět a opět výrazně promluvili do obsazení bodovaných umístění.  

Stejně jako v Třeboni se Přerováci představili se svou smíšenou posádkou ve stejném složení jak mixech, tak v kategorii open vyhrazené v podstatě jen mužským týmům.  

Mezi open přitom Moravian Dragons překvapili pátým místem ve sprintu na 200 metrů i postupem do finále a šestou příčkou na půlkilometrovou vzdálenost. 

V mixu se jim však nepodařilo naplnit medailové touhy. Na nejkratší trati si s odstupem od stupňů vítězů do celkového pořadí připsali body jako čtvrtá loď z pohárových účastníků. Na půl kilometru jim doslova o dračí vous a ve vytrvalosti na dva kilometry o několik sekund smolně mezi prsty protekla medailová umístění a shodně bodovali jako čtvrtí v pohárovém pořadí. 

Nadcházející čas dovolených pro přerovský tým rozhodně neznamená zahálku. Moravian Dragons naopak začínají závěrečnou přípravu před srpnovým Mistrovstvím Moravy v Ostrožské Nové Vsi, kde vyzkouší formu před svým letošním vrcholem na Mistrovství Evropy klubů v Hamburku, kam se vypraví těsně před koncem prázdnin.

 

Další informace