Vítejte na stránkách klubu Moravian Dragons!

Moravian Dragons je skupina asi padesáti  nadšenců v různých věkových kategoriích, kteří se už od roku 2004 úspěšně baví pádlováním na dračí lodi. Jsme pyšní na to, že pro Vás každoročně můžeme zorganizovat jednu z největších a nejúspěšnějších sportovních akcí regionu  - “Přerovský Festival Dračích Lodí”. Sportovně - společenský víkend určený čistě pro širokou veřejnost.

 

Moravian Dragons opět mezi evropskou elitou

 

O prodlouženém víkendu od 23. do 25. srpna 2013 bojovali Moravian Dragons v Allermöhe, jihovýchodním předměstí proslulého severoněmeckého přístavu Hamburku, na Mistrovství Evropy klubů dračích lodí o své místo na výsluní kontinentálního dragonboatingu. Na téměř přírodním závodišti pro lodní sporty na jednom z četných labských kanálů se přitom po dlouhých letech představili na mezinárodní scéně opět se smíšenou posádkou.

Přestože část týmu startovala na regatě takového významu poprvé, vůbec se to během zápolení neprojevovalo. Moravian Dragons se tak v pátečním odpoledni ve své nejoblíbenější disciplíně, vytrvalosti na dva kilometry, po disciplinovaném a soustředěném výkonu radovali z krásné šesté příčky. Podobně příznivou se pro přerovské dragony stala sobota. Po zcela nečekaném, avšak naprosto zaslouženém postupu do finále na trati 200 metrů v cíli zopakovali výborné umístění z předchozího dne. V neděli na vzdálenost 500 metrů sice Přerovákům finále o vlásek uniklo, přesto své postavení mezi špičkou potvrdili osmým místem.

Kapitán Jaromír Maňák hodnotil účast na šampionátu kladně. „S vystoupením naší posádky jsem nadmíru spokojen, beze zbytku jsme prodali svoji formu a dojeli ještě mírně nad očekáváním,“ popsal svoje pocity a dodal: „Celý tým fungoval po sportovní i lidské stránce a doufám, že příště proženeme kožichy i letos naprosto suverénním německým klubům, které se ovšem na mixy dlouhodobě soustředí. My jako čistě smíšená posádka závodíme tuto sezónu sice poprvé, avšak dlouhodobě vidím možnost neustále se zlepšovat a věřím, že v budoucnu budeme bojovat i v mezinárodní konkurenci o nejvyšší příčky.“

 

Další informace